3de leerjaar op zeeklassen

DAG1:
Dag lieve mama's en papa's!

Vandaag hebben we een heel drukke dag gehad. Enkele mama's hebben ons geholpen toen we toekwamen in 'De Barkentijn'. We zijn bijna onmiddellijk vertrokken naar het staketsel waar we de leerstof nog eens herhaalden. Woorden als eb, vloed, de kustlijn, ... klonken nog zeer bekend in de oren. Dan namen we de tram op weg naar de garnaalvissers. Daar kregen we van echte kruiers uitleg i.v.m. hun vangst. We zagen krabben, zeedruiven, zee-egels, Pietermannen, ... We moeten wel toegeven dat het wat frisjes was zo dicht bij de zee.

Daarna konden we opwarmen tijdens het piratenspel. De piraten gaven het beste van zichzelf om ons te pakken, maar wij waren sneller. We konden het woord van 11 letters vinden: jachthavens! Bijna gelijktijdig schreeuwden de twee klassen het juiste antwoord uit.

Helemaal uitgeteld keerden we terug naar 'De Barkentijn'. Na een zalige douche stond een lekkere maaltijd op ons te wachten. 'Wat eten we vandaag?' SPAGHETTI! Heel wat leerlingen aten een dubbele portie.

Tot slot hebben we onze dag afgesloten met een bingo-avond. Enkele leerlingen vielen in de prijzen. Na een verhaaltje van de juffen en meester was het tijd om onze oogjes en snaveltjes te sluiten. We kunnen al dromen over de avonturen van morgen .

Om alle foto's te bekijken, klik HIER.

DAG 2:
Hallo allemaal,

Opnieuw een zeer rijk gevuld programma vandaag. Na het ontbijt vertrokken we meteen naar het visserijmuseum. Daar leerden we heel wat over de visvangst, de soorten knopen en zagen we een gigantisch aquarium met tal van verschillende vissen. De terugweg naar 'De Barkentijn' was toch wel een eindje stappen, maar eenmaal aangekomen, stonden de heerlijke frietjes al op ons te wachten. Een aantal onder ons waren zó moe dat ze zich eventjes op hun bed gelegd hadden om een siësta te doen.

Het rusten was echter van korte duur want we moesten kort daarna alweer vertrekken naar de 'Seastar'. Dat is een grote boot waar we bovenaan op het dek konden zitten. Het was een top-dag want we hadden het zonnetje op onze snoet en hadden het geluk om 3 zeehondjes te kunnen bewonderen in de havengeul.

Met de tram keerden we terug om ons wat op te frissen en onze beste kleren aan te doen. Die avond was het namelijk tijd voor vrij podium én de fuif onder leiding van DJ Pinguïn. Ook enkele andere juffen en meesters kwamen om de optredens te bewonderen. We zagen heel wat mooie, grappige en verrassende acts.

Nadat iedereen zijn 'moment of fame' gekregen had, was het tijd voor het grote feest. We gingen compleet uit ons dak. Zo hard dat we ons zelfs eens opnieuw moesten opfrissen voor we ons bedje inkropen. Binnen het kwartier lagen we allemaal in dromenland om de avonturen van de voorbije dag nog eens te kunnen herbeleven.

Als jullie onze avonturen willen zien, klik dan HIER.

Tot morgen allemaal!

DAG 3:

Dag mama en papa

Voor de verandering hadden we vandaag weer een leuke dag. Het was de laatste dag dus de kamers moesten opgeruimd worden. Eigenlijk verliep dit behoorlijk vlot. Daarna gingen we naar het strand om zandkastelen te bouwen. Tussen de foto's kunnen jullie onze creaties zien. De juffen en meester hadden vliegers mee dus ook daar konden we gebruik van maken.

Na het middagmaal gingen we om ons dessertje: een ijsje! Om deze fantastische driedaagse af te sluiten, kozen we allen en gocart uit. Enkele mama's en papa's kwamen ons op de dijk al begroeten.

Om de foto's te zien van de laatste, geslaagde dag, klik HIER.

L3B dolfijnenklas, donderdag 13 juni 2019

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.