De fonkel gaat voor lekker en gezond eten op school !

Een evenwichtige en gevarieerde voeding is belangrijk op elke leeftijd. Maar voor kinderen is gezond eten éxtra belangrijk. Hun voeding moet hen de nodige energie leveren voor hun dagelijkse activiteiten maar moet hen ook toelaten goed te groeien en zich optimaal te ontwikkelen. Wij willen dit uiteraard graag ondersteunen en stimuleren.

  • Fruit op woensdag (andere dagen mag dat uiteraard ook), veel water drinken, geen snoep op school EN een gezond middagmaal; onze troeven die we graag willen uitspelen.
  • De traiteur zorgt voor een gezonde warme maaltijd. Wat er in het lunchpakketje zit, daarvoor zijn de ouders de voedingsdeskundigen. “Wat steek ik nu best in die boterhamdoos?”, vraag je je misschien wel af.
  • Een boterham of een broodje met een stukje smeerkaas erbij? Waarom niet eens een wrap belegd met wat groentjes en een sneetje kaas of vlees? Enkele kerstomaatjes of worteltjes fleuren het doosje helemaal op én het is bovendien lekker en gezond. Een yoghurt of een stukje fruit als dessert, dat maakt het middagmaal helemaal af.

Wat we graag willen vermijden zijn de geraffineerde suikers die je vindt in (voorverpakte) gevulde boterkoeken, gesuikerde ontbijtgranen of chocoladekoeken. Die suikers geven kort een energiestoot, maar hebben geen gezonde invloed op de ontwikkeling van je kind. Af en toe eens zondigen kan geen kwaad, maar we zien dit liever niet elke dag in de boterhamdoos verschijnen.

Wat we ook belangrijk vinden, is dat de kinderen voldoende tijd nemen om te eten -minimaal een kwartiertje- zodat ze ook alles kunnen opeten wat jullie zorgvuldig in de boterhamdoos stopten. Het is daarom nodig dat er voldoende, maar niet te veel meegegeven wordt. Jullie kennen je kinderen het best, ze eten op school zeker niet meer dan wat ze thuis eten.

Na een rustige, gezonde en lekkere maaltijd zijn ze weer helemaal klaar voor een namiddag spel- en leerplezier. En, onze juffen van de eetzaal belonen jullie kinderen elke dag met een stralende glimlach en veel dikke duimen. En wie groeit daar nu niet van?!? :)

team de fonkel

dinsdag 23 oktober 2018

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.