Fietscontrole

De dagen worden korter, het wordt weer vroeger donker. Hét signaal voor een goede fietscontrole. En die was er ook. Op dinsdag 4 oktober kwam de politie langs op school om de fietsen van de leerlingen te controleren.
De leerlingen van het eerste tot en met het zesde leerjaar die met de fiets waren gekomen, lieten hun fiets nazien bij de politie. Er werd gelet op de reflectoren in de wielen, de reflectoren in de pedalen, de reflectoren vooraan en achteraan, de lichten voor - en achteraan, de remmen, de bel, ... Kortom, een grondige controle.
We vinden veiligheid in het verkeer zo belangrijk! Een fluojasje, een helm, een fiets die in orde is! We willen immers niet dat er iets met onze fonkeltjes gebeurt.

Er werden in totaal 64 fietsen gecontroleerd. We kregen nadien de resultaten van de fietsen die volledig in orde waren. We schrokken van de cijfers. Slechts 44% van de fietsen waren volledig in orde.

29% van de fietsen hadden voor- en/of achteraan reflectoren te kort
20% van de fietsen waren niet in orde met de verlichting
14% van de fietsen hadden reflectoren te kort in de wielen
7% van de fietsen hadden niet of slechtwerkende remmen

Beste ouders, mogen we vragen om de fietsen die niet in orde waren, zo snel mogelijk op orde te zetten. Een ongeluk is zo snel gebeurd en al zeker wanneer een fiets niet in orde is. Goede verlichting en voldoende reflectoren zorgen ervoor dat ze extra opvallen tijdens de donkere dagen die eraan komen.

Klik hier voor de foto's van de fietscontrole.

maandag 10 oktober 2022

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.