K1B De kermis

Dit hebben we de voorbije week beleefd:

 De voorbije 2 weken stond volledig in het thema van de kermis. Vooral de paarden van de paardenmolen stonden hierbij centraal.

 In de klas zwommen er eendjes in het water en konden er telkens 4 vriendjes met een hengel eenden vissen. De gevangen eenden moesten in een mandje. Net echt!

 Tijdens het vrij spel in de hoeken konden de kleuters punten scoren door kegels om te werpen met een bal.

De foto's kan je hier bekijken

We leerden ook:

 We oefenen elke dag verschillende keren om de mouwen uit onze jas te halen en om zelf onze jas aan te doen. Sommige kleuters proberen al zelf hun rits dicht te maken. Jullie mogen thuis ook zeker jullie kleuter stimuleren om dit zoveel mogelijk zelf te proberen.

 We zochten de schaduwen die bij de figuren van op de draaimolen hoorden en kleefden die op ons blad.

 We speelden verstoppertje met enkele paardjes. En zagen dat wanneer het ene paardje zich achter het andere verstopt, je het niet meer of alleen maar een stukje ziet. Na dit spelletje kleurden we elk paard in een ander kleur. Dit was een vrij werkje, niet alle kleuters kozen hiervoor. Het zou dus best kunnen dat je dit werkje niet terugvindt in de buis van je kleuter.

 Er was ook een werkje waar we de grootste paarden in het rood kleurden, de kleinste paarden in het geel. Niet alle kleuters maakten dit werkje.

K1B eerste kleuter B, woensdag 3 oktober 2018

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.