K1B Thema "Naar School"

Dit hebben we de voorbije week beleefd

 We namen een kijkje in de schooltas van een vriendje. Haar schooltas was klein en licht. Er zaten een boterhamdoos, een fles water, fruit en een koek in.

 Ook in de schooltas van de juf mochten we even piepen. Die was groot en zwaar. Er zaten een dikke map, een pennenzak en een doos met een slaatje in.

Liedjes:

 Goedemorgen Jules

 We kijken door de ruiten

 Pyjama aan en dan naar bed

 Kijk eens hier, kijk eens daar

Versje:

 Maandag zwaai ik naar de maan

 Zwaaien, zwaaien

We leerden ook nog alle hoekjes in de klas kennen en heel wat klasgewoonten en afspraakjes

Exploreren, experimenteren, technieken, knutselen

 Belangrijke brieven en liedjes en versje gaan mee naar huis in ons mapje. Hiervoor kleurden we ons symbooltje. De juf kleefde het op de kaft. Gelieve alle briefen telkens uit het mapje te halen en het mapje terug in de schooltas van uw kleuter te steken. De juf bewaard dit mapje in klas tot er opnieuw brieven mee moeten naar huis.

 We hebben allemaal onze eigen Buis met ons symbooltje erop. De buis versierden we door ze met verschillende kleuren verf te schilderen. Hierin gaan na een thema de werkjes mee naar huis. Na het weekend breng ik de buis terug mee naar klas.

 Woensdag = fruitdag. Net zoals vorig jaar is er op woensdag fruitdag. Ook Jules doet mee aan fruitdag. Hij eet graag groene en rode appels. We scheurden groene en rode snippers en kleefden die op de appel. Jules zijn gezicht schilderden we roze en zijn trui schilderden we oranje.

Ons volgende thema is:

“Een kroon voor Jules”  Want Jules is jarig! Dat gaan we uitgebreid vieren.

K1B eerste kleuter B, zaterdag 29 september 2018

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.