K1c/K2a - Juf Elisabeth - Schrijfritmiek - Sint en Kerst

Na het harde werk aan de nieuwjaarsbrieven konden we genieten van de avonturen van Jip en Janneke…

Ze kregen pakjes van de Sint!!! En ook wij keken uit naar de komst van de Sint 😊
We deden pietendansjes, gooiden pakjes (pittenzakken) in de schoorsteen, maakten een boot van dozen en wielen. We scheurden snippers en maakten zo ‘een wortel’ voor het paard van Sint. We oefenden ons evenwicht om net als de pieten op de daken te kunnen lopen. We oefenden ook heel veel op de begrippen; op, onder, naast, voor…

Na de komst van de Sint kregen Jip en Janneke een kerstboom in hun huis… eentje bij Jip en eentje bij Janneke! Die werd mooi versierd tot Jip er zijn beertje in hangt… de deugniet!
Wij gingen vooral groot motorisch bewegen, check het filmpje maar! Daarna konden we op muziek tekenen waarbij we onze beide handen moesten gebruiken… een beetje raar maar na wat oefening lukte dat aardig 😉 Zo leren we onze beiden handen gebruiken en aanvoelen welke hand onze voorkeur heeft, we hebben nog eventjes tijd om dat te ontdekken dus we oefenen daar de komende tijd nog vaak op.

Klik hier voor alle foto's!

Als jullie nog een leuke activiteit zoeken tijdens de vakantie; laat je kleuter snippers scheuren… dit is een heel goeie fijn motorische oefening en het is eventjes stil in huis 😉
Bied verschillend papier aan (dik, dun, gekleurd, krantenpapier, tijdschriftenpapier,…). De snippers kan je achteraf op kleven op een blaadje (waarop je een kerstbal tekent) of verzamelen in een zakje (waar je een strikje rond doet en er zo een kerstbal van maakt). Als je de snippers verzamelt in een bakje en verschillend potjes en doosjes erbij geeft dan garandeer ik je veel speel plezier!

Hou de stofzuiger bij de hand… achteraf samen stofzuigen is ook een mooie motorische activiteit…

Fijn eindejaar!

Elisabeth

K2A oranje klas, woensdag 22 december 2021

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.