Kakelend kippenmuseum

Op dinsdag 8 mei 2019 zijn we met het 2e leerjaar op stap geweest naar het kakelend kippenmuseum in Keiem.

Bij aankomst stond de boerin ons op te wachten voor een heel leerrijke en boeiende uitleg. We kwamen meer te weten over de taak van de boer en het belang van de boer zijn werk. Lekkere spaghetti klaarmaken met verse groentjes en sappig vlees? Daarvoor heeft de boer al veel gewerkt! Van bloem en eieren om pasta mee te maken, tot het verse vlees die je bij de slager kan kopen, alles wordt door onze Belgische boeren verzorgd en op de markt gebracht!

Toen leerden we hoe kippen en hanen zorgen voor nieuwe kuikens. Legt elke kip een ei? Nee hoor, dat hebben we daar geleerd van de boerin! Daarna zagen we hoe een kuiken uit het ei komt. Eerst kon je het horen in het ei, daarna zag je hoe zijn snaveltje het ei openbrak en hielp de boerin het kuiken uit het ei. Als laatste kregen we de kans om kuikens te aaien, knuffelen en vast te nemen.

Na alle leerrijke informatie zijn we een kijkje gaan nemen in het mooie dierenpark met kippen, pauwen, vogels, struisvogels, duiven, konijnen, kalkoenen, alpaca's, ezels, geiten, schapen, honden, enz.

Na een heerlijke lunchpauze in het zonnetje konden we spelen in de hooischuur en rondrijden met de fietsen, steps en go-kart. Als afsluiter speelden we in het zand en op het speelplein.

De dag eindigde met een warme knuffel van de dieren in de knuffelweide, en niet te vergeten: een leuke, gekke en grappige groepsfoto.

EEN ONVERGETELIJKE DAGUITSTAP! Benieuwd naar onze foto's? Klik hier.

L2A toekanklas, vrijdag 17 mei 2019

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.