L3B Kok voor een week

In de lessen wereldoriĆ«ntatie werden we kok voor een week. In focusthema 8 dompelden we ons helemaal onder in de wereld van de keuken.

Starten deden we met ontdekken waar brood nu precies vandaan komt. We bekeken het volledige proces van graankorrel tot brood. Ook hebben we samen vers brood gebakken. Proeven mocht natuurlijk niet ontbreken.

Verder bekeken we welke manieren er allemaal zijn om te koken en welke materialen je daarvoor nodig hebt. Al snel kwamen we tot een aantal favoriete manieren van eten klaarmaken.

Ook de gevaren in de keuken gingen we niet uit de weg. Wat we vooral onthouden is:

  • Snijwonde: hulp vragen bij een volwassene
  • Brandwonde: eerst water, de rest komt later

Na een heleboel lessen en filmpjes was het eindelijk aan ons. We gingen koken. Dit stond op ons menu: fruitbrochettes en belegde broodjes.

Klik hier voor de smakelijke foto's.

L3B dolfijnenklas, donderdag 25 februari 2021

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.