L6 bij de politie

Op maandag 1 april ging het 6de leerjaar naar de politieschool in Zedelgem. Daar konden ze kennismaken met het beroep van politieagent. Ze begonnen met de begroeting van de politieagenten. Daarna toonde de oproerpolitie hoe ze te werk gingen bij betogingen, ook het waterkanon werd ingezet. Wist je dat zo'n vrachtwagen over een eigen blussysteem beschikt. Als ze bekogeld worden met brandbommen kunnen ze de sproeiers die zich aan de buitenkant van de vrachtwagen bevinden, activeren zodat de brand geblust wordt zonder dat ze moeten uitstappen. Daarna kregen we de opdracht om 3 voorwerpen te zoeken in twee verschillende kamers. De ene kamer stelde een slaapkamer en badkamer voor, de ander kamer was een woonkamer. De tijd werd gemeten en er moest heel nauwkeurig gezocht worden naar een sleutel, usb-stick en gsm.

In een andere kamer kon de andere helft van de klas zich terwijl verkleden met allerhande soorten kledij die de politie gebruikt. Van iedereen werd dan een individuele foto genomen. Die zullen nog doorgestuurd worden.

We kregen ook uitleg over de dode hoek, we reden met fietsen en gocarts op een verkeersparcours. Je kon een 'dronkenmansbril' opzetten en zo proberen te slalommen tussen paaltjes,...

Er waren ook 2 drugshonden ter plaatse. De ene hond was een sociale hond en zocht naar drugs bij de mensen. De andere hond werd gebruikt bij auto's, pakketjes, open terreinen,... Op het moment dat ze de drugs waarnemen, 'bevriezen' ze als het ware tot hun baasje een signaal geeft dat ze terug mogen komen.

We zagen ook hoe een combi een personenenauto liet stoppen waarin 'boeven' zaten. We zagen hoe ze gearresteerd werden, wat er gebeurde toen één van de boeven een pistool afvuurde,... Hoe hij werd overmeesterd.

Daarna kregen we ook een quiz. Die stond op punten. We wisten heel wat vagen, waardoor we als school een mooie score behaalden. De politie stond versteld dat al onze leerlingen wisten wat de betekenis van een fietsstraat was. Toevallig hadden we deze week wel een activiteit rond dit verkeersbord ;-)

We mochten ook een twintigtal minuutjes vrij rondlopen tussen alle patrouillewagens, ons verkleden met allerhande accessoires, de sirenes uittesten van de combi, in de microfoon spreken, de crashtest doen,...

Als laatste zagen we ook een vrachtwagen die uitgerust is om speciale eenheden ter plaatste te brengen wanneer ze onder vuur kunnen liggen. Het was een gepantserd voertuig. Het voertuig zelf weegt 12 ton en het kan obstakels van 15 ton verplaatsen. Ze demonstreerden dit ook even met een auto.

We kregen ook een tussendoortje dat bestond uit een appel, een sapje en een wafel en als afsluiter kreeg iedereen een goodiebag waarin allerhande leuke spulletjes zaten. Nadien reden we met de fiets terug naar huis. We hadden een hele leuke namiddag en hebben veel bijgeleerd. Om de foto's te bekijken, klik HIER.

L6A koalaklas, woensdag 3 april 2019

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.