L6 op bezoek in Spes Nostra

Vandaag waren we te gast in een middelbare school. We mochten een kijkje nemen in de school 'Spes Nostra' in Zedelgem om te zien hoe het er daar volgend jaar aan toe gaat. We werden toegesproken door de directeur om ons wat uitleg te geven over de werking van de school en hun aanbod. Daarna was het onze beurt om de school wat te verkennen. Aan de hand van een Ipad mochten we op de website van de school op zoek naar een aantal zaken die we moesten invullen in een kruiswoordraadsel. We hadden alle antwoorden juist. Na de gezamenlijke introductie werden we opgedeeld en konden we kennismaken met de verschillende richtingen. We sommen ze even voor jullie op:

- Latijn:

Hier kregen we onze eerste Latijnse les. We begonnen bij een Grieks verhaal over een man Narcissus. Zo leerden we enkele woorden, zinnen en zelfs al een klein tekstje vertalen.

- STEM wetenschappen:

We gingen van start met het bekijken van enkele robots. Zo was er in die klas een bol aanwezig die we via een Ipad konden programmeren. Wat wij ingaven op de Ipad, voerde de bol uit. De mevrouw (want wij mogen geen juf meer zeggen zoals nu) vertelde ons dat we in die richting zelfs een moord mogen oplossen en experimenten uitvoeren.

- STEM technieken:

In deze les mochten we met onze handen aan de slag. We kregen 27 blokjes waarmee we een 3D puzzel in elkaar konden bouwen. Probeer die maar eens in elkaar te steken...

- Economie:

Hier leerden we heel wat verschillende zaken. Zo gaat het tijdens de lessen economie vooral over politiek, winst/verlies, verkoop, bedrijven, ... Maar ook over reclame. Hier gingen we iets dieper op in en zagen enkele grappige/schattige reclameboodschappen.

- Sociale en creatieve vorming

We kregen ook hier de kans om de handen uit de mouwen te steken. We mochten zandkoekjes maken. Dat wordt smullen vanavond ...

- Moderne vreemde talen

Tijdens dit halfuurtje spraken we heel wat verschillende talen. We zijn gestart in het Nederlands maar gingen al snel over naar Engels, Frans en zelfs Spaans. Vraag me gerust eens om te tellen tot 10 in het Spaans.

Tijdens de middagpauze werden we verwend met FRIETJES! Om alle calorie├źn er weer af te trainen werd aansluitend een turnles voorzien.

Heel wat leerlingen vertrokken al met een mogelijke studiekeuze in hun hoofd. Van velen werd die keuze door de lesjes van vandaag bevestigd. Anderen zijn beginnen twijfelen of kunnen nu niet meer kiezen tussen 3 verschillende richtingen. Maak jullie nog geen zorgen. Concentreer jullie eerst op de proefwerken en dan zien we wel.
Om onze talenten te aanschouwen, klik HIER.

Voor de mama's en papa's die ook graag nog eens een bezoekje brengen aan Spes Nostra:
- vrijdag 6 maart om 19u30 = infoavond
- zaterdag 25 april van 10u tot 16u30 = opendeurdag

L6B pandaklas, maandag 20 januari 2020

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.