L6 openluchtklassen DAG 1

Dag lieve mama's en papa's

Onze derde week in het 6de leerjaar zetten we niet in aan onze schoolbanken, maar met z'n allen op de bus richting Maasmechelen. Enkelen onder ons hadden traantjes in de ogen, maar die verdwenen snel eenmaal we vertrokken waren. Op de bus werd gezongen, gelachen en een film bekeken. Dit is voor de juffen hét redmiddel om een volledige bus stil te krijgen. Het einde van de film kwam overeen met onze aankomst in Beringen.

Daar leerden we bij over het leven in de mijnen. We zagen waar men vroeger werkte, zicht waste, … Het was zeer interessant en toch wel wat shockerend om te zien.

Naast het museum van Beringen is een avonturenheuvel aangelegd met touwen, tunnels, een glijbaan, … Daar konden we ons volledig uitleven na het aandachtig luisteren naar de gids.

Rond 16u30 werd het stilaan tijd om naar Home Fabiola te gaan want na zo’n dag hadden we natuurlijk grote honger. We aten worst met aardappelen en worteltjes. Als we flink gegeten hadden kregen we nog een dessertje.

De eerste avond lieten de juffen ons vrij. We mochten spelen op het domein, een gezelschapsspel spelen, kaartjes schrijven naar het thuisfront, gezellig wat nakeuvelen, … Wanneer de juffen ons riepen om te slapen, was het al donker geworden.

Wij zijn intussen aan het klaarmaken om te slapen zodat we morgen fit zijn want het wordt een drukke dag vol leuke activiteiten. Oogjes dicht en snaveltjes toe! Slaaplekker!

Om de foto’s van deze dag te bekijken, klik HIER

L6B pandaklas, dinsdag 13 september 2022

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.