L6 openluchtklassen DAG 1

DAG 1

Dag lieve mama's en papa's

Onze derde week in het 6de leerjaar zetten we niet in aan onze schoolbanken, maar met z'n allen op de bus richting Maasmechelen. Enkelen onder ons hadden traantjes in de ogen, maar die verdwenen snel eenmaal we vertrokken waren. Op de bus werd gezongen, gelachen en een film bekeken. Dit is voor de juffen hét redmiddel om een volledige bus stil te krijgen. Het einde van de film kwam overeen met onze aankomst in het natuurhulpcentrum in Opglabbeek.

Daar werden we ontvangen door twee enthousiaste gidsen. We zagen eerst een film over de werking van het natuurhulpcentrum. Daarna kregen we een rondleiding op het domein. Er waren enorm veel exotische dieren. We zagen een bruine beer, een leeuw enkele leeuwinnen, een lynxen, een ringstaartmaki, berberaapjes, uilen, ... Het was heel interessant. We hoorden telkens waarom die dieren daar verbleven en wat er uiteindelijk mee zal gebeuren. Men probeert om de dieren zoveel mogelijk opnieuw vrij te laten of om hen naar hun oorspronkelijke land terug te laten keren. Dit kost handenvol geld. In het natuurhulpcentrum werken dan ook heel veel vrijwilligers en ze krijgen heel wat hulp van bedrijven via sponsoring.

Na de rondleiding namen we de bus naar Home Fabiola. De kamers werden verdeeld en we mochten meteen een uurtje ontspannen in het zwembad. We hebben heel veel plezier gehad.

Eenmaal uit het water hadden we natuurlijk grote honger. We aten aardappelen, broccoli en een krokante kippenburger. Als dessert kregen we een chocoladepudding.

De eerste avond lieten de juffen ons vrij. We mochten spelen op het domein, een gezelschapsspel spelen, kaartjes schrijven naar het thuisfront, gezellig wat nakeuvelen, … Wanneer de juffen ons riepen om te slapen, was het al donker geworden.

Wij zijn intussen klaar om te slapen zodat we morgen fit zijn want het wordt een drukke dag vol leuke activiteiten. Oogjes dicht en snaveltjes toe! Slaaplekker!

Om de foto’s van deze dag te bekijken, klik HIER.

De zesdeklassers werden deze morgen uitgezwaaid door hun pete -en metekindje uit het eerste leerjaar.

L6B pandaklas, woensdag 15 september 2021

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.