L6 openluchtklassen DAG 2

Lieve mama's en papa's,

Vanmorgen waren we niet zo stil. De juffen werden wakker van ons lawaai en ze kwamen ons zeggen dat het iets stiller moest. Anderen van ons sliepen tot het vliegerlied luid werd afgespeeld in de gang. De juffen hadden ons vooraf al verteld dat ze het superfijn zouden vinden als we allemaal in de gang met hen kwamen meedansen. Dat hebben we dan ook gedaan.

Om 08u00 zaten we allemaal fris aan tafel en konden we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. We konden kiezen uit 2 soorten cornflakes, verschillende soorten brood, sandwiches, choco, confituur, speculoospasta, smeerkaas, kaas, ham, .... Er werd lekker gesmuld. We maakten ook onze picknick klaar om mee te nemen.

Met de bus vertrokken we richting Opglabbeek. Daar werden we ontvangen door twee enthousiaste gidsen. We zagen eerst een film over de werking van het natuurhulpcentrum. Daarna kregen we een rondleiding op het domein. Er waren enorm veel exotische dieren. We zagen een bruine beer, enkele leeuwinnen, een lynxen, berberaapjes, uilen, verschillende reptielen en vogelsoorten, ... Het was heel interessant. We hoorden telkens waarom die dieren daar verbleven, van waar ze afkomstig waren en wat er uiteindelijk mee zal gebeuren. Men probeert om de dieren zoveel mogelijk opnieuw vrij te laten in de natuur of om hen naar hun oorspronkelijke land terug te laten keren. Dit kost handenvol geld. In het natuurhulpcentrum werken dan ook heel veel vrijwilligers. Gelukkig krijgen ze ook heel wat hulp van bedrijven via sponsoring.

Tegen de middag was de rondleiding gedaan en konden we eten.

Na het eten stond de zandgroeve op de planning. Helaas moesten we een plan B voorzien omwille van het regenweer. We mochten gebruik maken van de grote sporthal en gingen vandaag zwemmen i.p.v. donderdag. Dat kwam nog goed uit want dan hebben we iets meer tijd om ons klaar te maken voor de fuif.

Na het avondeten was het tijd voor de filmavond. We installeerden ons met lakens, kussens en knuffels. We keken naar de film 'Topgun'. Opnieuw een momentje voor de juffen waarbij we muisstil waren. Snel slapen want morgen is het weer vroeg dag. Slaaplekker!

Om de foto’s van deze dag te bekijken, klik HIER.

L6B pandaklas, woensdag 14 september 2022

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.