L6 openluchtklassen dag 3

Lieve mama’s en papa’s,

Wij liggen al een tijdje moe en voldaan in ons bedje.

We hebben weer een hele leuke dag achter de rug. Vanmorgen hebben we een bezoek gebracht aan het Natuurhulpcentrum in Opglabbeek. We keken eerst naar een filmpje waar we uitleg kregen over hoe het Natuurhulpcentrum eigenlijk is ontstaan, welke dieren ze allemaal opvangen, wat er mee gebeurt en hoe ze ter plaatste gaan om dieren te vangen.

Daarna gingen we mee met de gids en zagen we heel wat wilde dieren. Er zaten heel wat speciale katten. We zagen enkele Servals, twee luipaarden, een enorme tijger en een leeuw en leeuwin. Er zaten ook heel wat vogels en apen. De gids vertelde ons steeds hoe het kwam dat ze daar terecht gekomen waren. Ze proberen vooral om de dieren terug naar hun natuurlijke habitat te brengen, maar dit kost heel wat tijd en vooral heel wat geld. Het geld zamelen ze in door giften, erfenissen en sponsors. Door de corona misten ze heel wat inkomsten, waardoor bepaalde dieren al heel wat langer verblijven in Opglabbeek dan gepland.

Na de rondleiding aten we ons lunchpakket op en namen we de bus naar C-mine in Genk. We volgden de expeditie: in de voetsporen van Cyril. We verdeelden ons in groepjes van 4. Elk groepje kreeg een zakje waarin een zaklamp, balpen, grondplan, antwoordblad en opdrachtenboekje zat. Aan de hand van beeld- en geluidsfragmenten, simulaties,… leerden ze over het leven van een mijnwerker. De leerlingen die durfden, beklommen de schacht van 60 meter hoog. Bovenop de schacht hadden we een prachtig uitzicht over het domein en de omgeving.

Nadat we terug veilig met de voetjes op de grond stonden, speelden we nog tikkertje in het doolhof. Dit doolhof was een stalen constructie ontworpen door de kunstenaar Gijs Van Vaerenbergh.

Om 17u15 namen we de bus terug naar het domein. We konden nog heel even vrij spelen en daarna aten we vis met preiaardappeltjes en een vanillepuddinkje als dessert.

Na het eten konden we ons klaarmaken voor de fuif. Na wat technische probleempjes met de kabel van de box vlogen we erin. We dansten de hele avond. De juffen hadden geen tijd genoeg om alle liedjes te draaien die we vroegen. Na het laatste liedje gingen we snel naar bed en deden onze oogjes dicht. We hebben beloofd om tot 8u00 te slapen 😉

Tot morgen! Niet zo fris, maar wel voldaan!

Om de foto's van dag 3 te bekijken: klik HIER en HIER

L6A smileyklas, vrijdag 18 september 2020

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.