L6 openluchtklassen DAG 3

Met de bus vertrokken we richting Opglabbeek. Daar werden we ontvangen door twee enthousiaste gidsen. We zagen eerst een film over de werking van het natuurhulpcentrum. Daarna kregen we een rondleiding op het domein. Er waren enorm veel exotische dieren. We zagen een bruine beer, enkele leeuwinnen, een lynxen, berberaapjes, uilen, verschillende reptielen en vogelsoorten, ... Het was heel interessant. We hoorden telkens waarom die dieren daar verbleven, van waar ze afkomstig waren en wat er uiteindelijk mee zal gebeuren. Men probeert om de dieren zoveel mogelijk opnieuw vrij te laten in de natuur of om hen naar hun oorspronkelijke land terug te laten keren. Dit kost handenvol geld. In het natuurhulpcentrum werken dan ook heel veel vrijwilligers. Gelukkig krijgen ze ook heel wat hulp van bedrijven via sponsoring.

Tegen de middag was de rondleiding gedaan en konden we eten.

Na het eten stond de zandgroeve op de planning. Helaas moesten we een plan B voorzien omwille van het regenweer. We mochten gebruik maken van de grote sporthal en gingen zwemmen.

’s Avonds kregen we opnieuw een lekkere maaltijd voorgeschoteld: hamburgers!

Nadien konden we ons klaarmaken voor de fuif. Dit was echt hét hoogtepunt van openluchtklassen waar we ons keihard konden uitleven. We mochten vandaag ook iets later naar bed dan de voorgaande dagen. De juffen hebben ons beloofd dat we ook wat langer mochten slapen.

Moe en uitgeteld liggen we intussen al in ons bedje. Morgen keren we met een dubbel gevoel terug naar huis. We zullen blij zijn iedereen terug te zien, in ons eigen bedje te slapen, maar hier was het met alle vrienden en vriendinnen toch ook best wel plezant.

Slaaplekker en tot morgen!

Om de foto’s van vandaag te bekijken, klik HIER.

L6B pandaklas, woensdag 20 september 2023

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.