L6 openluchtklassen DAG 3

We startten onze dag opnieuw aan het ontbijtbuffet. Van zodra we ons buikje vol hadden gegeten, konden we vertrekken richting C-mine in Genk. We volgden de expeditie: in de voetsporen van Cyril. We verdeelden ons in groepjes van 4. Elk groepje kreeg een zakje waarin een zaklamp, balpen, grondplan, antwoordblad en opdrachtenboekje zat. Aan de hand van beeld- en geluidsfragmenten, simulaties,… leerden we over het leven van een mijnwerker. De leerlingen die durfden, beklommen de schacht van 60 meter hoog. Bovenop de schacht hadden we een prachtig uitzicht over het domein en de omgeving.

Nadat we terug veilig met de voetjes op de grond stonden, speelden we nog tikkertje in het doolhof. Dit doolhof was een stalen constructie ontworpen door de kunstenaar Gijs Van Vaerenbergh.

Tegen de middag waren we terug op het domein om te eten.

Na het eten stond de zandgroeve op de planning. Via een fotozoektocht kwamen we uit bij een diepe gleuf in de grond. We hebben bovenaan een touw vastgehangen aan een boom en zo zijn we voorzichtig naar beneden afgedaald. Het zicht van bovenaf was erg eng maar eenmaal we aan de afdaling begonnen, viel het echt wel mee.

Enkelen van ons hadden door deze activiteit alweer grote honger gekregen. We aten fishsticks met preipuree op het domein en mochten ons nadien klaarmaken voor de fuif. Dit was echt hét hoogtepunt van openluchtklassen waar we ons keihard konden uitleven. We mochten vandaag ook iets later naar bed dan de voorgaande dagen. De juffen hebben ons beloofd dat we ook wat langer mochten slapen.

Moe en uitgeteld liggen we intussen al in ons bedje. Morgen keren we met een dubbel gevoel terug naar huis. We zullen blij zijn iedereen terug te zien, in ons eigen bedje te slapen, maar hier was het met alle vrienden en vriendinnen toch ook best wel plezant.

Slaaplekker en tot morgen!

Om de foto’s van vandaag te bekijken, klik HIER.

L6A koalaklas, vrijdag 24 september 2021

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.