L6A-L6B openluchtklassen 1 & 2

DAG1

Dag lieve mama's en papa's

Onze tweede week in het 6de leerjaar zetten we niet in aan onze schoolbanken, maar met z'n allen op de bus richting Maasmechelen. Enkelen onder ons hadden traantjes in de ogen, maar die verdwenen snel eenmaal we vertrokken waren. Op de bus werd gezongen, gelachen en een grappige film bekeken. Boss baby is voor de juffen hét redmiddel om een volledige bus stil te krijgen. Het einde van de film kwam overeen met onze aankomst in Home Fabiola. Compleet onder de indruk van de piramide, mochten we het gebouw en domein er rond al eens verkennen. Onze eerste activiteit op de planning was de zandgroeve. Door middel van een fotozoektocht moesten we de volledige groep de juiste weg wijzen. De zandgroeve was voor velen angstaanjagend om er naar te kijken, maar iedereen heeft de afdaling tot een goed einde gebracht.

Rond 17u was het tijd om terug naar ons domein te gaan want het was tijd om te eten: koude schotel. Na het avondeten waren we vrij en mochten we vrij spelen op het beachvolleybalveld, voetbalveld, hockeyveld, basketbalveld, pingpongtafel, ... Wanneer de juffen ons riepen om te slapen, was het intussen al wat donker geworden.

Wij zijn intussen klaar om te slapen zodat we morgen fit zijn want het wordt een drukke dag vol leuke activiteiten. Oogjes dicht en snaveltjes toe! Slaaplekker!

DAG 2

Lieve mama's en papa's,

vanmorgen was het wonder boven wonder behoorlijk lang stil. Sommige leerlingen werden pas wakker toen de muziek om 07u15 begon te spelen in de gang.

Om 08u00 zaten we allemaal fris aan tafel en konden we genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. We konden kiezen uit 2 soorten cornflakes, verschillende soorten brood, sandwiches, choco, confituur, speculoospasta, smeerkaas, salami, kaas, ham, .... Er werd lekker gesmuld. We maakten ook onze picknick klaar om mee te nemen. Om 10u30 kwamen we aan in Beringen en kregen we een hele interessante uitleg van twee ex-mijnwerkers. We betraden de ruimte waarin de oorspronkelijke kleedkastjes van de mijnwerkers waren. We kregen een helm en een mijnwerkersjas aan en gingen mee op stap. We bezochten de lampenzaal, we leerden wat het verschil was tussen de witte en de zwarte trap, we reden met het oorspronkelijke treintje naar de andere kant van de site waar we de nagebootste mijngang afdaalden. We zagen heel wat oorspronkelijke werktuigen en maakten kennis met het leven van de mijnwerker.

De leerlingen luisterden heel aandachtig en waren heel voornaam.

Na de rondleiding aten we in het zonnetje onze picknick op en namen nadien de bus naar Opglabbeek. Daar werden we ontvangen door twee enthousiaste gidsen. We zagen eerst een film over de werking van het natuurhulpcentrum en kregen we een rondleiding op het domein. Er waren enorm veel exotische dieren. We zagen 3 bruine beren, een leeuw en 4 leeuwinnen, een tijger, een ringstaartmaki, berberaapjes, 2 luipaarden, uilen, ... Het was heel interessant. We hoorden telkens waarom die dieren daar verbleven en wat er uiteindelijk mee zal gebeuren. Men probeert om de dieren zoveel mogelijk opnieuw vrij te laten of om hen naar hun oorspronkelijke land terug te laten keren. Dit kost handenvol geld. In het natuurhulpcentrum werken dan ook heel veel vrijwilligers en ze krijgen heel wat hulp van bedrijven via sponsoring.

Na de rondleiding namen we de bus naar Home Fabiola en konden nog even een uurtje ontspannen in het zwembad. We hebben heel veel plezier gehad.

Vanavond aten we preisoep, boomstammetjes met puree en worteltjes en erwtjes.

Na het avondeten speelden we bingo. Het was vandaag ook een speciale dag, want Leander was jarig. Hij kon de avond mooi afsluiten doordat hij bingo had en dus een prijsje mocht kiezen.

Om 22u00 waren de lichtjes uit en de snaveltjes dicht.

Tot morgen iedereen

Om de foto's van dag 1 & 2 te bekijken, klik HIER.

L6A koalaklas, dinsdag 10 september 2019

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.