Openluchtklassen zesdeklassers

De zesdeklassers zijn deze morgen goed vertrokken op openluchtklassen. Samen met juf Hanne, juf Lien en meester Tim gaat de tocht naar Maasmechelen. We plaatsen regelmatig nieuwe foto 's op de website. Goeie reis!

DAG 1

Beste ouders,

de eerste dag zit er al weer op. Na een vlotte busrit kwamen we goed aan op het domein. We aten deze middag aardappeltjes, erwtjes en worteltjes en boomstammetjes. Als dessertje kregen we een yoghurtje. Na de afwas vertrokken we richting zandgroeve. Aan de hand van foto's zochten de leerlingen de juiste weg. De fotozoektocht was leuk, maar we zullen de leerlingen nog eens moeten les geven over oriëntatie ;-) Ze waren op het einde de hele verkeerde kant uit. Maar uiteindelijk bereikten we moe maar voldaan het domein. Iedereen was uitgehongerd en we konden genieten van een koude schotel (ananas, gekookte eitjes, pasta, sla, tomaatjes, zwan-worstjes, wortels, brood,...) Na het eten konden de leerlingen een douche nemen, kaartjes kopen, spelen op het terrein, ...

Om 21u30 zaten ze eindelijk allemaal in bed. Hopelijk hebben ze een goede nacht en zijn ze morgen fris wakker om een volledige dag door te brengen in Bokrijk.

Vele groetjes

juf Hanne, juf Lien en meester Tim.

benieuwd naar de foto 's van dag 1? Via deze link kan je de foto 's bekijken.

DAG 2

Beste mama's en papa's,

dag 2 is voorbij gevlogen. We hadden een prachtige warme septemberdag. Rond 10u00 kwamen we aan in Bokrijk. De eerste groep had onmiddellijk de workshop pottenbakken. We moesten de tafel laten draaien met onze voet, dus niet elektrisch zoals dit vandaag gebeurt. Iedereen heeft een heel mooi potje gemaakt. Nadien konden ze dit nog versieren. Terwijl de eerste groep de workshop had, verkende de andere groep het terrein. Ze trokken naar het kerkje, gingen boerderijtjes binnen, speelden in de speelschuur en konden ook buiten de oude volksspelen uittesten. Nadien werd er gewisseld. Rond 12u30 aten we allemaal samen onze lunch op in het zonnetje. We brachten ook een bezoekje aan het snoepwinkeltje 😉. Om 15u30 konden we een misviering meevolgen die zich afspeelde in het jaar 1913. De meisjes kregen onder hun voeten omdat ze te losbandig waren en de jongens op onreine gedachten brachten 😊. Nadien gingen we langs bij boerin Bertha. Ze vertelde ons dat ze nog op zoek was naar werkkrachten voor op de boerderij. De lln. vroegen hoeveel ze dan verdienden. Ze kregen 300 frank voor een volledig jaar. De mondjes vielen open toen ze hoorden dat dit minder dan 10 euro per jaar was.

Daarna gingen we naar de klas. De meisjes waren teveel aan het babbelen en iemand kreeg de lange tong omgebonden. Luca moest met zijn blote knieën in de klompen zitten en Yente kreeg de ezelsoren om. De kinderen vonden het super leuk om de verhalen van de meester te horen. Nadien konden ze zich nog even uitleven op het speelplein en om 17u00 namen we de bus naar huis. We aten vanavond kalkoen met broccoli en puree en een chocoladepudding als dessert.

Als afsluiter speelden we bingo. Om 21u00 maakten ze zich klaar om te slapen. Het was heel gauw stil. Hopelijk blijft dit zo tot morgenochtend tot 07u30 😉

Morgenochtend maken we een fietstocht, 's middags eten in home Fabiola. In de namiddag spelen we een bossspel en om 16u00 gaan we zwemmen. We zullen de avond afsluiten met een filmpje.

via deze link kan je de foto 's bekijken van dag 2.

Vele groetjes en tot morgen!

juf Lien, meester Tim en juf Hanne

Dag 3

Beste ouders,

vandaag was het weer een geslaagde dag. Wij konden, in tegenstelling tot jullie, de hele dag genieten van prachtig weer. Vanmorgen deden we een fietstocht met het knooppuntnetwerk. In totaal ongeveer 30 kilometer. We reden langs rustige fietspaden, prachtige landschappen en genoten van het zonnetje op ons snoetje ;-) Tijdens de rit hebben we slechts enkele foto's getrokken. Het was iets te gevaarlijk om foto's te trekken tijdens het fietsen. We merkten tijdens de rit dat enkele leerlingen toch nog wat lessen kunnen gebruiken wat fietsbehendigheid betreft ;-)

Rond 13u00 kwamen we terug aan op het domein. De leerlingen hadden grote honger en konden hun buikje vullen met frietjes en stoofvlees. Na het eten konden de leerlingen die het wensten wat rusten op hun bed, de anderen speelden voetbal, basket, hockey, pingpong, ...

Om 16u werden we verwacht in het zwembad. Er werden wedstrijdjes georganiseerd waarbij men zo snel mogelijk over het luchtkussen moest klauteren naar de overkant van het zwembad, men kon spelen in de stroomversnelling, glijden van de glijbaan of even tot adem komen in het bubbelbad.

Vanavond aten we boterhammetjes met 'toespieze' 😉. We sloten de avond af met een leuke film op de zolder. Iedereen zat al in zijn pyjamaatje en lag lekker knus op de dekbedden en kussens. Sommige leerlingen staken af en toe hun gezichtje weg achter hun knuffelbeertje en iemand lag zelfs vóór het einde van de film al in dromenland 😊.

Het duurde niet lang voor iedereen in zijn bedje lag en lag te ronken. Via deze link kan je de foto 's  bekijken van dag 3.

Morgen gaan we in de voormiddag naar het natuurhulpcentrum in Opglabbeek en in de namiddag brengen we een bezoek aan de mijnen in Beringen.

Vele groetjes en tot morgen

de juffen en de meester x

Dag 4

de foto 's kan je bekijken via de link.

maandag 10 september 2018

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.