Update zachte landing

Een eerste grondige evaluatie

De zachte landing wordt nu al een kleine drie maanden uitgetest in alle kleuterklassen en we verzamelden al heel wat reacties van de kleuters, ouders en grootouders. Binnen het team hebben we geregeld geƫvalueerd en deze week bundelden we onze ervaringen en ideeƫn.

We merken bij kleuters die rustig kunnen landen vaak een positief effect tijdens het verdere verloop van de dag. Om de rust voor de kinderen die dit echt nodig hebben te vergroten, willen we belangrijke bijsturingen uitvoeren.

Enkele -oude en nieuwe- afspraken op een rijtje

* De zachte landing gaat nog steeds door op maandag-, dinsdag-, donderdag- en vrijdagmorgen voor alle kleuterklassen. Op woensdag is er geen zachte landing.

* We starten om 8u20. De kleuters en (groot)ouders wachten op de grote speelplaats tot juffen Anje en Agna ze er komen ophalen. Met een fluitsignaal verzamelen ze en stappen samen door. Zo willen we vermijden dat kleuters meelopen met andere ouders en zonder toezicht op de kleuterspeelplaats rond lopen.

* Tot 8u30 mogen de kinderen en (groot)ouders binnenkomen in de klassen. Wie in de laatste 5 minuutjes op school toekomt, blijft op de speelplaats spelen. Om 8u30 gaan de deuren dicht (dubbele deur van de kleutergang en de klasdeuren van de derde kleuterklas) en wordt de deurhanger omgedraaid. Zo weten de kleuters dat ze op de speelplaats verwacht worden. Wie nog een boodschap heeft voor de juf, mag die doorgeven aan juffen Anje en Agna.

* Deze -iets aangepaste- regeling gaat in op maandag 25 november. Dankjewel om hiermee rekening te houden.

We willen natuurlijk ook graag weten wat jullie bevindingen zijn. En die van jullie kleuter. Binnenkort krijg je een bevraging in je mailbox, hou die dus in de gaten!

Marjolijn & kleuterteam de Fonkel

dinsdag 3 december 2019

Klassen

Wil je kennismaken met onze klassen? Klik dan op de foto en breng een bezoekje aan de blog van de klas.

Opvang

In onze school hebben we ruime opvangmogelijkheden.