Met de rij naar huis

Omwille van de veiligheid worden de kinderen verplicht om met de thuisrij mee te gaan (tenzij de ouders de kinderen komen ophalen).

In de thuisrijen is het dragen van een fluojasje verplicht.

Elk kind krijgt bij inschrijving een fluojasje gratis aangeboden. Ben je de fluojas kwijt of is ze te klein, dan kan er een nieuwe fluojas aangekocht worden via het secretariaat. Het bedrag van € 3 komt dan op de schoolrekening.

De thuisrijen zijn enkel voor de kinderen van de lagere school (kleuters dienen dus opgehaald te worden door een volwassene).

De thuisrijen zijn:

  • Brugsestraat (rij naar de kerk)
  • Engelstraat
  • rij naar het kruispunt Schoolstraat - Ossebilkstraat.

UITZONDERLIJK: Indien ouders hun lagere schoolkind na de opvang of na de lessen van de kunstacademie op school, alleen wensen naar huis te laten gaan, dan vullen ze hiervoor een toelatingsformulier inJe kan dit verkrijgen op het secretariaat.

Als we met de fiets op uitstap gaan, dan vragen we aan de kinderen om hun fietshelm op te zetten. Voor de kinderen die niet over een fietshelm beschikken, voorzien we als school zelf fietshelmen.

We kunnen ook op de hulp van de ouderraad rekenen: op geregelde tijdstippen organiseert de ouderraad een fluo-controle. Een kleine beloning volgt voor de kinderen die helemaal in orde zijn.